Followers

♥ kisah ringkas hidup jujai ♥ suri rumah berjaya ♥ home made bakery ♥ anak bongsu 3 beradik ♥ sayang ummi ♥ 14 july 1992 ♥ Diploma Pastry and Bakery ♥ OWNER Jujai's Fabulous Cakes ♥ JFC opened since 12 MAY 2012 ♥ hijau putih ungu red ♥ LOVE COOKING ! DESSERT ! ♥ suka berBLOGGER ♥ lastly ! I LOVE YOU ALL ! ♥ thank you for support me ♥ ♥

Thursday, June 23, 2011

Dapur Adalah Rumah Jujai :)



PART 2 :)

hee .. berbalik pada rutin harian ku , kebanyakkan menghabiskan waktu di dapur paling lama dalam 7 jam :)
penat --" tapi nak tak nak , kena datang class lor :) aku pon baru 2nd sem , hmm lame lagi nak habis lorr , dalam julai 2013 baru abis :) tidak mengapa kerana jujai daa pilih bidang ni , dan sebab minatt , jujai teruskan lorr * awat da mcm amoi da aku cakap ? haha . da tayah cakap panjang aku just nak share gamba2 aku kat kitchen dengan budak2 yang amik same kos ngn aku , " DIPLOMA BASIC BAKERY & PASRTY " at Food Institute of Malaysia :)

1st semester ( JAN 2011 - APRIL 2011 )

KITCHEN PASTRY


* aku dan peralatan kitchen pastry & bakery :)


* swiss roll stawberry :)



*choux paste & pastry cream :)


soft roll :) shantek an ? halusss je ^^


KITCHEN WESTERN











* kat atas ni hasil tangan saya :) LAMB / BEEF / PRAWN SALAD ! gamba tak dapat nk uploud smua , banyak mehh saya blaja hehe xmuat plak nk uploud smua haaha :)

2nd Semester ( May 2011 - August 2011)

macaroonss process :)



after baked :)



* filling pastry cream + chocolate :) yummy ! :D


okay ni produk yang jujai wat hari ni :)


* crispy :)

sedapp tauuu :)


*ME with mienakunari :)


* sebokk je mamat tepi nihh --" atoiii , ini lahh produk saya wat hari ni ,
potato bun pon ada :)


* apabilaa mereka kelaparan hahahhahah

THE END :DD

9 comments:

yunie daliela said...

eh dapo nie,.. macam saya kenal je lah..
hahahahahah
dapo nie same lah mcm tempt saya mengeram

Amiey White said...

study mana ? perhhhh post kat sini lah >.<

MissF said...

nti dtg cni lg bw potato bun! aku nk!!!!

JUJAI :) said...

yunie daliela , eh study kat fim jugak eh ? hehe :DD

JUJAI :) said...

Amiey White , post ? haha boley2 . kat Food Institute of Malaysian :)
kat Kelana Jaya .

JUJAI :) said...

MissF , sudah buang ? haha

yunie daliela said...

hahhahaa... sgt2 kenal jujai

meh dtg melawat kt sini
http://manismesradinda.blogspot.com

JUJAI :) said...

laaa kak yun ke ? tgok gamba lain laa . hehe . kenal2 , kawan kak su an ? heehe . oke2 :D

cici tembikai said...

nampak sedap 0,o tempting . nak macarons tuuu